Πρέπει πάντα να ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Δεν είναι κάθε στρώμα το ίδιο.


Καλή στήριξη: Βεβαιωθείτε, επιλέγοντας μια ποιοτική βάση, ότι το στρώμα σας σάς παρέχει καλή, σταθερή στήριξη, σ’ όλη την επιφάνειά του. Αν το στρώμα τοποθετείται σε μια βάση με σκληρές ή latoflex σανίδες, συνίσταται η απόσταση ανάμεσα στις σανίδες να μην υπερβαίνει τα 6 εκατοστά. Στη βάση για διπλό κρεβάτι, η οποία αποτελείται από δύο μικρότερες latoflex βάσεις, πρέπει να χρησιμοποιούνται δύο στρώματα. Το στρώμα δεν πρέπει να διπλώνεται ή να σπάει.


Σωστή τοποθέτηση: Βεβαιωθείτε ότι το καινούριο σας στρώμα και η βάση του κρεβατιού τοποθετήθηκαν σωστά.


Περιστροφή: Εφόσον οι οδηγίες δεν αναφέρουν κάτι διαφορετικό, χρειάζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα να το αναποδογυρίζετε προκειμένου να διατηρήσει τα χαρακτηριστικά του και να επιτυγχάνεται ο σωστός αερισμός του. Το στρώμα πρέπει να αναποδογυρίζεται πάνω-κάτω και να περιστρέφεται κεφάλι-πόδια. Οι χειρολαβές των στρωμάτων προορίζονται για τη τοποθέτηση και όχι για τη μεταφορά τους.


Χρησιμοποιήστε το προστατευτικό κάλυμμα ή θήκη: Χρησιμοποιώντας το προστατευτικό κάλυμμα παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του στρώματός σας και εμποδίζετε την εμφάνιση βρωμιάς, αλλεργιογόνων και υγρασίας.


Αερισμός: Φροντίστε το στρώμα σας να έχει την καλύτερη ροή αέρα, με τη σωστή επιλογή βάσεων, τακτική περιστροφή και εξαερισμό του δωματίου.


Καθαρισμός: Διατηρήστε το στρώμα σας καθαρό. Για τον καθαρισμό του μη χρησιμοποιείτε λευκαντικά ή απορρυπαντικά. Αν αποφασίσετε να αφαιρέσετε λεκέδες, χρησιμοποιήστε μόνο ένα ήπιο σαπούνι με λίγο κρύο νερό και τρίψτε ελαφρά το λεκέ.  

Σωστή χρήση - Συντήρηση